Full fart i åk 6

Den sista veckan innan sportlovet har gått snabbt. I åk 6 har vi ändå hunnit med en hel del. I samhällsläran har vi jobbat med material från Företagsbyn. Vi har lärt oss skillnaden mellan offentliga tjänster och företag samt hur beskattningen fungerar i Finland. Eleverna har själva fått planera och bygga upp ett eget fungerande samhälle. Senare under våren kommer åk 5 och åk 6 att besöka Företagsbyn i Åbo.


På onsdagen åkte vi, tillsammans med åk 4 och åk 5, till Pargas för att skida. Vi hade en jättetrevlig dag i det härliga vädret. Eleverna gav allt i skidspåret och matsäcken smakade bra mellan skidturerna.

I omgivningsläran har vi börjat med fysik och kemi. Denna vecka har vi undersökt vilka ämnen som löser sig i vatten samt bekantat oss med ph-skalan. Eleverna är väldigt duktiga och intresserade vilket är glädjande för oss lärare. Vi har även hunnit spela gitarr, lärt oss förstora bilder m.h.a rutförstoring och skrivit några prov och förhör. Nu förtjänar vi alla en avkopplande sportlovsvecka!

En tanke på “Full fart i åk 6”

  1. Oj, vilken intressant vecka det varit för både eleverna och lärarna. Mycket har man lärt sig och också utmanats att tänka och planera själv eller i grupp och det fina vintervädret var ju fantastiskt för en skiddag ute i naturen och med kompisar och givetsvis medhavd vägkost! Tummen upp för lärarna som orkar inspirera och engagera sig👍🥰☀️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: