Kom ihåg att rösta!

Denna vecka har vi behandlat kommunalvalet i åk 5. Förutom att fundera kring vad som pågår i det riktiga kommunalvalet så har vi också under veckan haft vårt eget fiktiva val. Eleverna hade i uppgift att i par hitta på varsitt parti samt ställa upp en kandidat i partiet med tre för dem viktiga saker som kan förbättras i S:t Karins. 

Partierna som skapades var SKP, isaP, KSOKI, YHT, GP, SNL, STN, JBP och KJ. Under veckan deltog de 9 kandidaterna i en livlig debatt och framförde sina visioner. På onsdagen var det dags för omröstning i S:t Karins svenska skolas ”vallokal”. Idag fredag tillkännagavs resultaten och de tre kandidaterna och partierna som fick flest röster var Linnéa i James Bond Partiet (JBP), Fiona i idrotts samhällets aktivitets Parti (isaP) och Emil i KJ-partiet. Ni kan ta del av partiernas och kandidaternas valaffischer på bilderna här nedanför. 

Elevernas kommentarer var att det har varit en lärorik vecka och att det har varit intressant att få en insyn i hur det ungefär går till i samband med olika politiska val. Nu uppmanar vi ännu alla att komma ihåg att gå och rösta i kommunalvalet 2017 på söndagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: