Ett projekt om hållbar utveckling

Hej! Det här är ett blogginlägg skrivet av Julian Leino, Jolie Liinamaa, Adam Koivisto och Jens Nyström. Vi håller på med ett projekt som handlar om hållbar utveckling. Hållbar utveckling hör till agenda 2030. I agenda 2030 finns det 17 mål att uppnå, målen är: ingen fattigdom, ingen hunger, hälsa och väl befinnande, god utbildning för alla, jämställdhet, rent vatten och sanitet, billig och ren energi, anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, hållbar industri, innovationer och infrastruktur, minskad ojämlikhet, hållbara städer och samhällen, hållbar konsumtion och produktion, bekämpa klimat förändringen, livet i haven, livet på land, fred rättvisa och god förvaltning samt globalt partnerskap för hållbar utveckling. 

A644C29A-8136-4CC5-B288-FFFF121E4688

50E11A46-A356-4DDA-B321-7760F58A41D7

Vi i årskurs 3 tycker att en hållbar framtid är viktig för att världen ska bli en bättre plats. Lärarna har sagt att också kommande generationer ska ha möjlighet att uppleva allt vi har i dag,  till exempel den vackra naturen. Lärarna tycker också att det är viktigt att alla vet vad de kan göra och på vilket sätt de kan påverka så att vi får en hållbar framtid. 

Det finns mycket vad människorna kan göra. Vi sparar naturen med att åka mer buss och cykel och sortera skräp och inte slösa vatten i onödan. För att öka jämställdhet ska både pojkar och flickor få lika mycket lön för samma jobb och behandla alla lika. För att hjälpa hunger kan vi donera pengar till t.ex. Unicef och Röda korset. 

Enligt läroplanen ska årskurs 3 göra ett påverkningsprojekt. Vi valde att påverka i kampen mot globala problem. För att öka jämställdhet så har vi tagit alla med i leken för att alla ska få ha vänner. Vi har inte haft lamporna på i onödan och inte slösat vatten.

I åk 3 var vi uppdelade i tre grupper. En grupp gjorde affischer till barackdörrarna, Till varje barackingång har vi gjort en affisch för att om vi skulle ha satt på varje klassdörr så skulle vi ha slösat på papper. Grupp nummer två gjorde en reklamfilm till youtube och tredje gruppen skrev det här blogginlägget.

3F97B263-C291-4333-BBFA-397159D56124

Här kan ni se vår film om hållbar utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: