Månadsinfo augusti 2019

Välkommen till ett nytt läsår!

Augusti inleds i samma barackutrymmen i C, D, E och F-barackerna som vi hade på våren. På skolgården pågår rivning av det gamla skolhuset och arbeten med grunden till den nya G-baracken som ska vara klar i januari. Vi uppmanar alla att vara extra försiktiga i närheten av skolan och påminner om att Päiväläisenkatu inte ska användas av föräldrar i privatbilar på morgonen. Lekområden för eleverna är utmärkta med gröna rutor på kartan. Vi har gått igenom skolgårdens gränser, trygghet och säkerhet med alla elever den första skoldagen.

I augusti har alla klasser ledd simundervisning i S:t Karins simhall. Kom ihåg att kolla barnets simtider på Wilma (läraren skickar info) och packa med simdräkt och handduk. Om eleven har glömt sina simkläder hemma går det att hyra för 1€ och betala följande gång då man kommer.

Personalen kommer att planera det nya skolhuset ganska intensivt under de kommande veckorna så vi har en hel del vikarier på plats. Vi kommer att ordna ett infotillfälle i september för föräldrarna där vi presenterar skolhusritningarna och planerna för det nya skolhuset.

Vi har skolfotografering den 27-28.8, mera info på Wilma. Syskonfotografering är tillåtet (det äldre syskonet kommer till det yngre syskonets tid) men kompisfotograferingen har vi inte tillåtit. Hem och skola i S:t Karins står bakom arrangemangen med skolfotograferingen.

Kom ihåg att läsa Wilma-meddelanden och kontakta skolsekretararen Karoliina om det är något som strular med användarnamn eller lösenord.

Författare: Maria Engblom

Rektor i S:t Karins svenska skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: