Läsnatten 2021 på distans

Vilken härlig stämning det var under distansmötet på årets läsnatt! 46 familjer deltog, barn och föräldrar delade med sig av sina boktips och alla lyssnade intresserat på varandra 😍 Ett stort tack till Hem och skola i S:t Karins och alldeles speciellt till vår fantastiska skolbibliotekarie Katarina för arrangemangen! 👍

Många hade bäddat på golvet, gjort en mysig koja och planerade att läsa så länge de orkar och somna med huvudet i boken 😉📖

I år får alla pyssla sitt eget Läsnatten bokmärke. Nästa år hoppas vi att vi får ha Läsnatten i vårt nya fina skolhus! Det kommer att bli extra spännande 🤩

Här är boktipsen som kom i chatten

Maskotarnas läsnatt

Förra fredagen fick alla elever i klass 1-3C ta med sig en maskot till skolan- det hade nämligen blivit dags för MASKOTARNAS LÄSNATT. Då skoldagen slutade sa vi hejdå åt maskotarna. De skulle få bli i skolan över natten för att läsa och mysa tillsammans. Vi var lite fundersamma över hur maskotarna skulle klara sig på egen hand, men till all lycka verkade lärarkråkan ha ordning och reda med sig, så det skulle nog gå bra.

Lärarkråkan började med att gå igenom reglerna. Den viktigaste regeln för både barn, vuxna och maskotar är den sista: Vi är vänner.
Högläsning på gång.
Barnen hade valt ut bokförslag åt sina maskotar, som de kunde börja läsa. Annars fick maskotarna fritt välja och vraka bland alla böcker i klassen.
En av maskotarna var allra mest intresserad av aktuella händelser i världen.
Maskotarna gillade också lästältet.
Lite bus blev det visst också…
…så det blev lite för mycket för den stackars lärarkråkan.
Alla somnade till sist. Vi hittade dem sovande på måndag morgon.
Städerskan hade tyckt de var söta och låtit dem sova vidare.