Månadsinfo november 2017

Nu har alla klasser flyttat till barackerna. Vi jobbar för att få arbetsrutiner, fungerande system och ”normala lektioner” så mycket som möjligt. I november hålls de återstårende lärandesamtalen med eleven, föräldrarna och läraren.

Gymnastiksalen har tagits ur bruk på grund av hälsorisker. Det betyder att alla gymnastiklektioner tillsvidare hålls utomhus. Vi utreder också olika alternativa gymnastiksalar och idrottsanläggningar i staden som vi kan utnyttja.

Hem och skola i S:t Karins ordnar traditionell Svenska dagen-fest fredagen den 3.11 med temat Finland 100. Den här gången ordnas festen i S:t Karins kyrka.

Den sista veckan i november kommer vi att ha ett mångvetenskapligt lärområde med temat Finland 100. Veckan inleds med teaterföreställningen Vem ska trösta Knyttet? Vi tackar Hem och skola i S:t Karins som bjuder på föreställningen!

Julfesten kan inte ordnas såsom traditionellt i gymnastiksalen. Istället håller alla klasser en egen klassjulfest/julmys i klassrummet, dit familjemedlemmar är välkomna. Det kan vara en tillställnng på morgonen kl. 8-9 eller på kvällen. Klasslärarna informerar närmare via Wilma. Julfesterna skrivs in i Skolans händelsekalender

Luciaprogrammet är flyttat till kyrkan. Tvåorna håller Luciamorgonsamling för skolans och förskolans alla elever den 13.12 kl. 8.15 i S:t Karins kyrka. Högst två personer/familj kan komma till Luciamorgonsamlingen. Tvåornas föräldrar är hedersgäster och får sittplats. Efter Luciaprogrammet serveras glögg/saft och pepparkaka i kyrkans utrymmen.

Viktiga datum

3.11 Svenska Dagen-fest i S:t Karins kyrka

6.11 Svenska dagen videomorgonsamling (åk 6)

27.11 Teater: Vem ska trösta Knyttet?

27.11-1.12: Mångvetenskapligt lärområde Finland 100

5.12: Finlands självständighetsdag uppmärksammas

13.12: Lucia kl. 8.15 i kyrkan

22.12: Skolgudstjänst kl. 8.15. Skoldag kl. 8-12.

Författare: Maria Engblom

Rektor i S:t Karins svenska skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: