Hälsningar från barack F14!

D791EF9B-CDD9-41DE-B683-911CFCA428FEHej på er alla läsare!

3b tänkte att ni kanske är nyfikna på hur vi har det. Nu har vi gått några veckor skola i baracken, och såhär tycker vi att vi har det:

Vi har det bra, barackerna är jättebra och sköna. Baracken är stor, har mycket utrymme och det är bättre än i skolan. Det är jättetrevligt i baracken. Det är mysigt och större än de vanliga klassrummen. Fast det finns baracker på skolgården, så har vi bra med utrymme att leka på rasten. Vi har också börjat vara på nya ställen på skolgården. Kullen var vi inte på tidigare, nu är vi där hela tiden. Inne är det varmt, fast golven är ganska kalla. Det är roligt att 3a är nära oss. Det som är dåligt är att det ekar och ljuden hörs igenom från väggrannen.

Under de senaste veckorna har vi ritat av alla presidenter, haft lärandesamtal, börjat med kartor i omgivningslära, räknesättens ordningsföljd i matematiken och skapat nya rutiner.

Förra veckan skrev eleverna tack-kort. Posten deltar i Finlands jubileumsår genom att skänka ett frimärke och ett postkort till alla tredjeklassare, det är sammanlagt  ungefär 60 000 elever.

”- Att skicka post är något nytt för många skolelever. Eleverna väljer vem de vill tacka och glädja med ett kort. Via kortet bevaras tacket som ett minne, och förhoppningsvis får barnen också ett svar tillbaka, säger direktör Turkka Kuusisto från Posti.”  https://www.posti.fi/private-news/svenska/aktuellt/2017/20170814_finland100.html

Vi hoppas att korten sprider glädje i novembermörkret. 🙂

Häls. 3b och Carolin

Författare: Carolin