Distansundervisning, dag 2

Hej! Hur har det gått därhemma med skoluppgifterna på distans? Har ni erfarenheter, önskemål eller hälsningar som jag kan framföra till lärarna?

Det här frågade jag klassföräldrarna och Hem och skolas styrelsemedlemmar efter två dagar av distansundervisning. Responsen vi fick gör mig både stolt och rörd ❤️ Tänk vilka ansvarsfulla elever vi har. Tänk vilka fina föräldrar vi har som ger respons (många också via Wilma både till rektorn och direkt till lärarna). Tänk vilka professionella lärare vi har. Tänk hur distansundervisning kan fungera.

Inget ersätter en lärare i samma klassrum eller den sociala kontakten mellan eleverna. Men de digitala verktygen och kunskapen vi har gör skolvardagen så otroligt mycket lättare i denna speciella situation. Vi är lyckligt lottade 😊

Vår dotter hälsar att det är jättekiva! ❤ Superbra jobbat alla, tänk att ni fick det att rulla på en dag!!!

Fungerat felfritt. Fina instruktion så att vårt barn kan själv göra allt utan desto mer hjälp. Suveränt med (i mitt tycke) snabb feedback. Kämpa på ❤

Vår son konstaterade att han kan koncentrera sig bättre hemma än i skolan. Jag är annars väldigt imponerad av hur bra ni lyckas få allt att fungera med info åt alla etc. Barnen har kunnat koncentrera sig bättre än jag som ska undervisa på distans.

Det har gått jättebra, tack till alla lärare, ni är super 💪

Funkar jättebra! Ena barnet på tvåan blev klar kl 11, andra barnet på femman kl 14. Dottern håller med de andra här ovanför att hon kan koncentrera sig bättre hemma, och hittills gillar de det väldigt mycket! Tusen tac k.till lärarna för allt deras arbete!

Det är ju lite nyhetens behag ännu, man får se hur det ser ut om en månad eller två.

Vi är enbart nöjda och imponerade över hur smidigt och bra allt har funkat! Jättefint jobbat av alla lärare. Barnen stod imorse med lärplattorna i högsta hugg redo att börja jobba.

Vi är också jättenöjda här över hur snabbt och smidigt ni har fått allting att fungera, redan på tisdag! Tummen upp för er alla👍Lärarna gör ett jättejobb med alla fina instruktioner och videosamtal. Trean jobbar nästan helt självständigt medan ettan behöver lite mera närvaro.

Vår förstaklassare har behövt en vuxen bredvid sig ganska mycket för att förstå t.ex. matteuppgifter. Det har varit lite utmanande samtidigt som man själv försöker jobba. Annars går allt över förväntan och jag är särskilt överraskad över hur koncentrerat barnen arbetar och tar ansvar för sitt skolarbete.

Jag uppskattar speciellt lärarnas tålamod, flexibilitet och positiva inställning. Det hjälper oss orka här hemma.

De här apparna använder vi för att förverkliga distansundervisningen 👍