Skolstart och byggstart

Imorgon är det skolstart igen 😊 Det känns faktiskt som ett nytt skolår börjar. Men det är mycket som är annorlunda. Gården är indelad i fem rastområden och eleverna får vara klassvis på ett område i gången. På bilderna ser ni hur skolgården är uppdelad.

Skolgårdens områden
B-gården är inte riktigt klar ännu, men vi kan ändå använda en del av den
Lekplatsen och rinken

Att gå i skola utan att få umgås över klassgränser är nog inget som vi önskar i framtiden. Då läroplanen, undervisningen och pedagogiken bygger på samarbete både mellan lärare och mellan elever samt flexibla grupperingar, individuella lösningar, inklusion och gemenskap är den här situationen helt ohållbar. Vi får hoppas att det inte är en lösning för framtidens skola.

Cykelparkering också längs med väggen till G-baracken

Nu har vår kommande skolbyggnad iallafall tagit ett skutt framåt då grävarbetena kommit igång. De första grävtagen förevigades av rektorn imorse. Oj, vad vi ser fram emot att få följa med bygget av vår nya framtidsskola! Där eleverna kommer att blandas i varierande grupper och använda gemensamma utrymmen. Där allt är planerat för samarbete mellan och över klassgränser. Där kvadratmetrarna är så effektivt utnyttjade att begränsningar och säkerhetsavstånd pga viruspandemier är omöjliga att genomföra med det elevantal skolhuset är planerat för. Det kunde ingen förutse. Låt oss hoppas att det inte heller blir verklighet.

Vi har haft undervisning på distans i två månader. Nu blir det undervisning med distans i två veckor.

De första grävtagen vid bygget av Hovirinta skolhus/Hovirinnan koulutalo

Författare: Maria Engblom

Rektor i S:t Karins svenska skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: