Månadsinfo augusti 2020

Välkommen till ett nytt läsår!

I höst är skolstarten och hela hösten lite annorlunda än vi är vana med från tidigare år. Coronaläget sätter begränsningar och regler för skolvardagen liksom för vardag och fritid där hemma. Mera info skickas regelbundet på Wilma.

Stadens och skolans hemsidor har förnyats under sommaren. Personalens kontaktuppgifter finns nu endast på Wilma. Maria Engblom är fortfarande skolans rektor, trots att titeln på hemsidan är klasslärare 😊 Ge gärna feedback på innehållet via responsknappen (palaute) på första sidan eller direkt till rektorn.

Skolans hemsida

Det nya skolhuset har pålats under sommaren. Också arbetet med den nya dagisbyggnaden har påbörjats och det betyder att skolans baracker och skolgården befinner sig precis bredvid två stora byggprojekt. Det behövs stor försiktighet på väg till och från skolan! Det är absolut förbjudet att gå in på något byggområde trots att portarna står öppna på grund av byggtrafiken ut och in.

Vi går igenom skolgårdens gränser, rastområden, trafikarrangemang och regler med eleverna. Ni kan också göra det hemma. Info har skickats på Wilma.

Det blir en spännande skolstart!

Karta över skolgården
Karta över trafikarrangemang

Personalpresentation 2020

Personalen 2020-2021 består av 15 lärare, 7 skolgångshandledare, rektor, skolsekreterare och elevvårdspersonal. Här kan ni bekanta er med oss!

Skolsekreterare Karoliina Abrahamsson och rektor Maria Engblom jobbar i F-baracken.

Team 1 jobbar i G-baracken. Vi är ivriga på att möta våra nya förstaklassister! På bilden ser du ett glatt och spralligt gäng med många äss i rockärmen…

Speciallärare Joan Keihäs, skolgångshandledare Erica Österlund, klasslärare Sofie Ramstedt, skolgångshandledare Ida Kallström, klasslärare Linn Österås

Vi i team 2 jobbar för en lugn, trygg, positiv och glad atmosfär där alla får vara sig själva. Vi finns i E-baracken.

Skolgångshandledare Liisa Larjoranta, klasslärare Maria Nylund, klasslärare Maria Sjöblom-Lehtinen, skolgångshandledare Janika Rainio, speciallärare Joan Keihäs

Team 3 är STARK:a, positiva och fulla av kärlek. Vi jobbar i F-baracken.

Speciallärare Joan Keihäs, skolgångshandledare Sam Fröjdö, klasslärare Heidi Sourander

1-3C är Lyxklassen. Vi är tre vuxna som jobbar i klassen: bokslukaren Aino, smått nördiga Anne och handarbetsproffset Nina. Vi ser fram emot ett minnesvärt år i en trygg skolvardag med många glada och lärorika stunder. Vi jobbar i F-baracken.

Resurslärare Anne Levón, specialklasslärare Aino Svanfeldt-Winter, skolgångshandledare Nina Nylund-Fagerlund

Team 4 är tre ivriga, spralliga och mysiga lärare som bor i Åbo, S:t Karins och Pargas och jobbar i E-baracken.

Våra skostorlekar är 36, 40 och 45. Våra favoritmaträtter är thaigryta, lax och sushi. Våra hobbyer är gymnastik, scouting och hundutställning. Gissa vilka saker som hör ihop med vem 😁

Vi ser med stor glädje fram emot att få träffa er alla!

Speciallärare Idun Hellström, klasslärare Tommy Holm, klasslärare Essi Ahokoski

För team 5 går det till skogs som vanligt. Tur att vi är årets naturskoleklass! Vi jobbar i G-baracken.

Klasslärare Fredrik Borg, skolgångshandledare Catherine Klingstedt, klasslärare Eva-Maria Fröjdö, speciallärare Idun Hellström

Team 6 älskar blommor, att resa och att baka. Vi ser väldigt mycket fram emot att vara ”äldst, bäst och vackrast” nu när vi är sexor. Ni hittar oss i F-baracken.

Klasslärare Sofia Berlin, klasslärare Anette Åkerlund, speciallärare Idun Hellström

Våra speciallärare bildar ett eget team som stöder och hjälper skolans elever på olika sätt. Tillsammans är vi starka!

Joan, Idun, Anne och Aino

Alla skolgångshandledare jobbar också som eftisledare. Vi ser till att barnen har en trygg eftermiddag och vi jobbar mest i ute och i E-baracken.

Catherine, Nina, Lizzy, Janika, Sam, Ida, Erica