Eftis på naturskola

Skolåret börjar närma sig sitt slut, och många av klasserna har redan varit på eller skall fara på utflykt och picknick. Så klart att vi med eftis också ville ordna en egen utflyktsdag, och vi bestämde oss för naturskola med Jonas vid Hovirintastranden. På morgonen såg vädret allt annat än ljust ut (det tycks vara temat för eftisutflykter denna vår), men undan för undan skingrade sig molnen, och när vi väl kom ner till stranden var det så varmt att vi fick ta av oss jackorna ett tag, innan vinden blev för kall.

Vi hade temat vatten, och efter att Jonas gett oss en kort introduktion delade vi gruppen i två, varav den ena gick ner till stranden för att börja söka efter skatter i havet och den andra blev uppe i parken för att leka.

Vattenkikare

Jonas hade med sig två stora planscher med olika arter man kunde i hitta i vattnet, samt olika redskap barnen kunde använda sig av för att hitta de olika djuren och växterna. Främst användes håvar av olika storlek, och de som hade gummistövlar vågade sig på att vada en bit ut i vattnet. Vi fick även använda oss av vattenkikare för att lättare kunna hitta de pyttesmå djuren i havet och på havsbottnen. Nedan ser ni några av de vattendjur barnen fångade, jag hoppas jag har fått rätt namn vid rätt bild.

Sötvattengråsuggor
Tångräka
Pungräka
Sländlarv

Då vi var klara med fisket och hade studerat våra fynd ett tag var det dags för picknick. Barnen hade med egen matsäck och från skolans kök fick vi fil och smörgås; eftis bjöd på tripp. De vuxna hade ett eget knytkalas, så vi fick alla njuta riktigt ordentligt. Nu har vi sex eftisdagar kvar innan sommarlov, hoppas på bra väder så vi kan vara ute mycket!

Tusen tack till Jonas för en intressant, lärorik och framförallt rolig eftermiddag!

En tanke på “Eftis på naturskola”

  1. Så intressant och spännande och lärorikt! Jättefint att eleverna fick uppleva detta äventyr och att det finns lärare som engagerar sig och experter som delar med sig sin kunskap. Tack👍❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: