Läskvällen 2023

118 ivriga läsare samlades ikväll i skolans gymnastiksal för en mysig läskväll tillsammans. Hem och skola i S:t Karins ordnade med författarbesök av Eva Höglund.

Eva Höglund, författare till Kompisdeckarna
Det var mycket intressant att höra Eva berätta om sina böcker

Eva berättade om hur hon skrev sin allra första berättelse då hon var 10 år och hur det gick till när den publicerades i Lill-Allers. Vi fick också höra om hennes spännande resa till att bli en ”riktig” författare och få böckerna publicerade på ett bokförlag.

Skolan fick böckerna i gåva av Eva

Kompisdeckarna handlar om fyra barn som löser deckarmysterier i Åbo. Som tips till följande bok kunde kompisdeckarna göra en cykeltur till S:t Karins och lösa något spännande mysterium här 😀

Eva gav oss också sin bok som handlar om Det lilla blåbäret – Pikkuinen mustikka. Den boken skrev hon tillsammans med sin dotter som gjort illustrationerna.

Rektorn kommer att läsa boken för eleverna i förskolan under läsmånaden.

I bildkonstsalen kunde man pyssla sitt eget bokmärke. Skolbibliotekarien Katarina var på plats och det var trängsel vid borden.

Det var en fin och lugn stämning i gymnastiksalen. Barn och vuxna i olika åldrar kunde mysläsa på madrasser, under filtar och med mjukisdjur.

Hem och skolas styrelse passade på att ha ett styrelsemöte och förberedde handlingarna inför årsmötet som hålls den 21.3 kl. 18 i skolans matsal.

Charlotte, Pamela, Hanna, Senja, Eva, Henrika och Anders

Vilken fin läskväll Hem och skola ordnade. Tack! 😍

Författare: Maria Engblom

Rektor i S:t Karins svenska skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: