Åk 4 ute i skogen med Åbolands naturskola

Igår var Åk 4 igen på nya äventyr ute i skogen med Åbolands naturskola. Vi lärde oss om växthuseffekten och klimatförändringen. Vi fick kunskap om vad det är och hur det fungerar. Vi fick även kännedom om hur vi kan göra för att förbättra situationen på jorden.

Här lär vi oss om växthuseffekten, både i teori och praktik.

Därefter fick vi information om 5 kompetenser som hjälper oss att skydda och bevara jorden. De fem kompetenserna är; naturkännedom, samarbete, empati, kreativitet och kommunikation.


Sedan hade vi stationer där vi övade och använde de olika kompetenserna. I en av stationerna gjorde eleverna framtidsmaskiner som ska lösa problem som finns på jorden. Flera grupper tillverkade roskförvandlare som samlar in skräp och förvandlar det till något nytt.


En grupp gjorde Morgonsängen som hjälper människor med att inte vara så trötta och stressade på morgonen. Den hjälper människor att hinna med allt de behöver ska göra på morgonen så som att tvätta tänderna, borsta håret och äta frukost. Sedan tar morgonsängen dig till jobbet eller skolan utan att du behöver stiga upp. 

En annan grupp har skapat Telepotrören som gör det möjligt att ta sig till framtiden och lösa problemen innan de uppstår. Eleverna skickade med en mask och en snigel så att de säkert skulle finnas i framtiden.

Vissa grupper hann också i denna station ta sig igenom en hinderbana och lösa alla problem för att klara sig till framtiden. Här gällde det att samarbeta, empati, kreativitet och kommunikation.

I den andra stationen skulle man använda bl.a. kompetenserna kommunikation och samarbete för att klara uppgiften. Det gällde att ta hela laget genom kärret som var ett rutnät som var kodat på ett visst sätt.

I en station fick eleverna göra olika uppdrag för att öva olika kompetenser. Då de klarade ett uppdrag fick de lägga ett naturföremål i sin ask. Laget skulle försöka klara av 6 st uppdrag för att fylla hela asken.

Tack Jonas och Maija för en rolig och lärorik dag i skogen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: