Skolfarfar Ilkka fick avgångsbetyg

Idag avtackade vi skolfarfar Ilkka Aho som följt de svenska S:t Karins-barnen i hela 10 år! Ilkka började som skolfarfar i S:t Karins då den första klassen inledde sin undervisning i Littois allaktivitetshus hösten 2007. Det var redan fyra år före S:t Karins svenska skola egentligen grundades.

För sina 10 år i S:t Karins svenska skola fick Ilkka nu avgångsbetyg med utmärkta vitsord! Ilkka har varit en trygg, lugn och glad skolfarfar som med sitt underbara sätt har hittat vägen till våra hjärtan. Vi kommer att sakna dig Ilkka! Det gäller för såväl personal, elever och föräldrar. Tack för allt!

Ilkka med sitt avgångsbetyg

Rektor Maria överräcker en slips med många små blommor på. Blommorna får symbolisera alla de elever som Ilkka har hjälpt att gro och växa. Med slipsen vill vi också tacka Ilkka för att han har lärt sexorna att knyta slips, en vardagskompetens som kan behöva tränas. 😊

Hem och skola i S:t Karins överräckte en vacker blombukett och tackade Ilkka för alla evenemang han ställt upp på tillsammans med deras barn.

Det var en uppenbart rörd skolfarfar som tackade för all uppvaktning och berättade att han följt med skolans utveckling med stort intresse under åren.

Det blev många kramar både av stora och små…

Återväxten är tryggad. Kalle och Hasse fortsätter som skolfarfar i skolan och det är vi mycket glada för!

Författare: Maria Engblom

Rektor i S:t Karins svenska skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: