Familjen Karlsson

Vi fick som en uppgift att modernisera en folksaga. Vi fick som saga ”Bockarna Bruse”. Vi ändrade bockarna till människor och trollet under bron till ett virus, på grund av allt det som händer i världen just nu. Ni kan läsa vår text här under:

Bilden är ritad av Erika Hammarström

Det var en gång tre människor, som skulle gå till staden och köpa mat. Alla tre hette Karlsson i efternamn. På vägen till butiken fanns det en bro över en bäck, som de måste gå över, och under den bron bodde ett otäckt virus som ville smitta Karlssons familj. Före de gick över bron kom de på en plan.

Först gick den yngsta Karlsson över bron. Tramp, tramp lät det på bron. 

”Vem är det som trampar på min bro ?” väste viruset. 

”Det är den yngsta från familjen Karlsson. Jag ska till butiken och köpa mat”, sa hon med sin ljusa röst.

 ”Nu kommer jag och smittar dig!” sa viruset.

”Åh, nej, smitta inte mej, för jag är så ung och svår att smitta. Vänta lite, så kommer den mellersta Karlsson. Han är mycket äldre och lätt att smitta!”

 ”Okej då” sa viruset.

 Efter en liten stund kom den mellersta Karlsson.Tramp tramp, lät det igen på bron. ”Vem är det som trampar på min bro?” ropade viruset.

 ”Det är bara den mellersta Karlsson, som ska till butiken och köpa mat”, sa Karlsson med sin kraftiga röst.

 ”Då kommer jag och smittar dig!” skrek viruset. ”Åh nej, smitta inte mej jag har en mask på som skyddar mig! Vänta en stund, så kommer den äldsta Karlsson , han är mycket, mycket äldre och lättare att smitta”.

 ”Okej ”, sa viruset väldigt otåligt.

 Mitt i allt kom den äldsta Karlsson.Tripp, trapp, lät det på bron. Den Karlsson  var så gammal att hans steg nästan inte hördes.

 ”Vem är det som trippar på min bro ?” hojtade viruset. 

”Det är den äldsta Karlsson”, sa han med sin svaga röst. 

”Då är det dig jag väntat på så länge och nu kommer jag och smittar dig!” skrek viruset.

 ”Ja, kom bara om du vill!”, sa Karlsson. Men då viruset försökte smitta den äldsta Karlsson, märkte han att det inte gick. 

”Varför kan jag inte smitta dig?” frågade viruset argt. 

”Jag har tagit ett vaccin, så jag visste att du inte kunde smitta mig” svarade Karlsson. Då viruset inte kunde smitta någon gömde han sig under bron och hela familjen Karlsson slapp tryggt till butiken för att köpa mat.

Emilia Pyy, Erika Hammarström och Emilie Sjösten, klass 6AB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: